Hoe warmer de temperatuur, hoe vloeibaarder bitumen wordt. Bitumen wordt uit aardolie gehaald, terwijl teer uit steenkool of hout komt; teer is in Nederland niet meer toegestaan.
Bitumen kan van zichzelf niet goed tegen uv-straling, dus zonder aanpassing van het originele bitumen zou de dakbedekking snel verouderen. Voor daken wordt bitumen dan ook gemengd met APP of SBS. Deze mengvorm wordt dan op het dak aangebracht in banen. Het is niet verstandig om dit zelf te doen, want dit is een nauwkeurig karwei. Sommige banen moeten elkaar namelijk ook overlappen, omdat u anders alsnog een lekkage kunt krijgen.

EEN DAKDEKKER INSCHAKELEN
U doet er dan ook goed aan om een dakdekker in te schakelen als u bitumineuze dakbedekking nodig heeft. Zij zijn niet alleen gespecialiseerd in de aanleg ervan, maar kunnen u ook adviseren over de soorten (APP of SBS) en zelfs kleuren. Ook kunt u direct naar een kostenindicatie vragen, zodat u weet welk prijskaartje er ongeveer aan dakbedekking hangt. U doet er goed aan om een dakdekker bij u in de buurt in te schakelen, zodat ze snel bij u aan de slag kunnen en niet lang onderweg zijn. Een specialistische dakdekker in Groningen is Vaatstra, gevestigd in Bedum. . Wilt u meer informatie of een offerte aanvragen over dakbedekking? Bel dan naar 050-3012832

Content Image

Content Image